Trygga sexbutiker! Välj trygga butiker för dina inköp! Klicka här för en lista.

Billig eller dyr kukring?

Vad föredrar du i dina kukringar, TPE/TPR eller silikon?

Val av material, vilka material?

De flesta produkter idag på marknaden använder sig antingen av TPE/TRP, kemiskt gummi – ett sorts mjukt plast eller silikon, som hittas för det mesta i medeldyra eller dyrare produkter.

De flesta billigare kukringar är tillverkade av TPE/TPR, då detta material kan göras rimligt töjbart och håller storleken gång efter gång, när man använt det – det töjs inte ut utan går alltid tillbaka till sin storlek. Oberoende om de är vibrerande eller inte, ligger dessa produkter på ca. 60-200 kr. Man skall inte vara rädd för TPR/TPE, då dessa material är idag fria från lösningsmedel som ftalater och är säkra att använda. De kan dock ha en lättare plastlukt.

Silikon är dock ett mycket bra material, då man kan få det bra töjbart, nästintill helt doftfritt och lätt att rengöra (samlar inte damm lika lätt som TPR). Oftast får man lägga ner minst 150 kr och uppåt för kukringar av silikon. Planerar man att behålla kukringen ett tag, så är det värt priset. Tänk dock på att om ni använder glidmedel så skall man undvika silikonbaserat glidmedel, då detta kan förstöra kukringen av samma material.

Det finns även kukringar av metall. Dessa bör väljas med omsorg, då storleken skall passa, dvs. de skall vara bara en aning mindre än din egen diametern när du har erektion.

Det finns ett fåtal billiga kukringar, ej vibrerande, som är tillverkade av latex, naturligt gummi. Dessa håller oftast länge och bra. Har du ingen allergi mot latex, så är detta också alltid ett bra val. Skulle man tappa den, så har den oftast inte kostat mer än 70 kr, så man har alltid råd med en till!

lovering

Uppladdningsbara kukringar

Dessa kukringar kostar oftast en del, oftast över 300 kr, men om du vill satsa på något som håller, är tillverkat av silikon, så är en uppladdningsbar, vibrerande kukring något för dig! Nedan visar vi en Je Joule – Mio, för ca. 700 kr i handeln.

je-joue-mio-purple (1)

je-joue-mio-purple

Så vad skall man välja?

Håll dig till din budget! De flesta kukringar kommer göra ett bra jobb att klämma åt penisen och hålla den hård. Har du råd och vill ha en vibrerande kukring, så satsa på silikon som material och uppladdningsbara alternativ.